Fransanın Paris 13 universitetinin müəllimləri Ekonano layihəsi çərçivəsində postmagistr pilləsi üzrə mühazirələr oxumuşlar

23/10/2014

BDU alimlərinin İtaliya, Fransa, Yunanıstan alimləri ilə birlikdə qalib olduqları AB-nin Tempus Econano layihesi çerçivesinde Fransanin Paris 13 universitetindən prof. Andrey Kanayev və həmin universitetin müəllimi Mamadou Trauri 2 hefte (13-24 oktyabr ) müddətində Bakıda olmuşlar. Belə ki, prof. Andrey Kanayev BDU-da Azerbaycan Memarlıq və İnşaat, Qafqaz və Bakı Dövlət universitetlərindən olan 12 seçilmiş tələbəyə postmagistr pilləsi üzrə mühazirələr oxumuşdur. Bu müddət ərzində Mamadou Truarinin başçılığı altında Azərekolabda suyun və havanın uçucu üzvi tullantılardan təmizlənməsi mövzusunda laboratoriya işləri aparılmışdır. Qeyd edək ki, prof.Andrey Kanayev Fransanin Paris13 universitetində “Proseslər və materiallar elmi laboratoriya”-sına 2011-ci ildən bəri rəhbərlik edir. Kimyəvi fizika və materiallar fizikası, optika və optoelektronika, atom və molekul fizikası sahələrində 70-ə yaxın elmi məqalənin müəllifidir.