Tokyo Boeki şirkətinin prezidenti Kazuei Uçida Nano araşdırmalar laboratoriyasında olmuşdur

07/11/2013

Bu gün Yaponiyanın Tokyo Boeki şirkətinin prezidenti Kazuei Uçida, satış və marketing şöbəsinin direktoru Keiji Takigawa, Tokyo Boeki şirkətinin Ukrayna ofisinin idarə edici direktoru Aleksey Şpak və mühəndisi Vitaliy Tinkov Bakı Dövlət Universitetində olmuşlar. Onlar BDU-nun Nano araşdırmalar laboratoriyasına baş çəkmişlər və Tokyo Boyko şirkətindən alınmış cihazların hazırkı vəziyyətləri ilə tanış olmuşlar. Nano araşdırmalar laboratoriyasında onlara prof. M.Ə.Ramazanov cihazların texniki vəziyyəti və bu cuhazlar vasitəsi ilə aparılan tədqiqatlar barədə ətraflı məlumat vermişdir. Sonra qonaqları BDU-nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov qəbul etmişdir. Görüşdə Bakı Dövlət Universitetində elektron mikroskopunda işləmək üçün treyning mərkəzi yaratmaq haqqında danışıqlar aparılmış və razılığa gəlinmişdir. Gələcəkdə nanotexnologiyanın müxtəlif sahələrində, materialşunaslıq, nanotibb, nanotoksiqologiya və neftçıxarmada nanotexnologiyanın tətbiqi istiqamətlərində əməkdaşlıq haqqında razılığa gəlinmişdir. Qeyd edilən istiqamətlərdə treyninglər aparmaq üçün Yaponiyanın nüfuzlu şirkətlərindən, universitetlərindən mütəxəssislərin və professorların dəvət olunması barədə müzakirələr aparılmışdır. BDU-nun savadlı və bacarıqlı tələbələrinin elmə həvəsinin artırılması məqsədi ilə Tokyo Boeko şirkətinin xüsusi təqaüdünün verilməsi barədə razılıq əldə edilmişdir. BDU-da təbiət elmləri istiqamətində elm muzeyinin, innovasiya texnologiyalarının elektron nümayişi üçün xüsusi sahənin yaradılması məsələləri müzakirə edilmişdir. Skanedici elektron mikroskopunun daha geniş imkanlarla işinin təmin edilməsi və nümunələrin tədqiqata hazırlanması üçün xüsusi qurğunun alınması barədə razılıq əldə edilmişdir.